ДСБ София: Цветан Цветанов носи цялата отговорност за разрастването на пожара на Витоша

July 5, 2012 in Новини, Позиции и декларации

ДСБ предлага решение на проблема с олигарсите и монополистите, които рекетират властта и обществото. Ще внесем промени в законодателството, които да дават възможност на дървжавата и общините да прекратяват договори или да поемат управлението на фирми, които се възпозват от монополното си положение и лишават гражданите от услуги, както е в закона за енергетика.

„Преди 3 години Цветан Цветанов поиска и получи възможността да управлява държавата в случаи, когато има бедствия и аварии. 3 години по-късно виждаме, че нито е създадена организация, нито има специални отряди, които своевременно и бързо да се справят с подобни ситуации”, каза Иван Иванов, на пресконференция днес.

Според ДСБ, цялата отговорност за неуспеха на властта да се справи своевременно с пожара на Витоша, носи лично вицепремиера Цветан Цветанов. От три години той управлява всички ресурси на държавата за справяне с кризисни ситуации, но през последните дни пролича пълната некомпетентност и организационна немощ на подчинените му органи.

Изключително притеснително е в държава, която се управлява от пожарникари и столица, която се управлява от пожарникар на годината, пожар в София да продължава да гори пети ден. Преди 3 месеца кметът Йорданка Фандъкова е избрана за пожарникар на годината за особени заслуги. Витоша гори, но управлението на София също гори.

ДСБ София благодари на всички огнеборци, софиянци и доброволци, които участват в гасенето на пожара в резервата Бистришко Бранище.