ДСБ София

Oткриване на възстановената паметна плоча на кап. Венгел

November 22, 2013 in Календар, Новини, Предстоящо

 В неделя (24.11.2013) в 11:00 ч. в Мадарската градина ще бъде възстановена паметната плоча на кап. Герхард Венгел. Поставена през 2004 г. в знак на признателност към германския летец, загинал при въздушната отбрана на София на 10.01.1944 г., тя бе разрушена от неизвестни лица в началото на 2012 г. Тази инициатива, както и именуването на улица на името на майор Павел Павлов в район “Триадица”; поставянето на паметна плоча на дома, в който е живял кап. Димитър Списаревски на ул. “Хан Аспарух”; издигането на паметник в кв. “Иван Вазов” на летците-изтребители, загинали при отбраната на София, е част от дългогодишните усилия
(още…)

ДСБ София

Митинг “Единни срещу полицейския терор!”

November 13, 2013 in Календар, Новини, Предстоящо

На 14 ноември от 18:00 Реформаторският блок организира митинг под наслов “Единни срещу полицейския терор!”, който ще се проведе в градинката между Софийския университет и Парламента. В защита на свободата и срещу полицейското насилие ще говорят Ваньо Шарков, Вели Караахмед, Йонко Грозев, Николай Ненчев, Цветозар Томов и Мюйессер Солак. Водещ ще бъде Димитър Бечев.

ДСБ София

Резолюция на Националното съвещание на ДСБ

November 11, 2013 in Календар, Новини, Предстоящо

Убедени сме, че превръщането на РБ в траен политически съюз, е основен гарант, средство и отговорност за преодоляване на политическата, икономическата, морална и социална криза в България. Потвърждаваме категоричната си подкрепа за протестите на българските студенти и всички български граждани срещу управлението на мафията и олигархията. Ще участваме във всички форми на протестите до оставка на правителството и предсрочни избори. Настояваме ръководството на ДСБ, в изключително кратки срокове, да: – приключи преговорите за превръщането на РБ в траен политически съюз, който да се явява единен на избори, като единствена алтернатива на политическата мафия. – създаде общо политическо ръководство на РБ
(още…)

ДСБ София

Вдигни очи на 10-ти ноември!

November 8, 2013 in Календар, Новини, Предстоящо

Приятели, Каним Ви на концерт “Вдигни очи: стоп на псевдопрехода” на 10 ноември пред храм-паметника “Александър Невски” от 17 ч., в който ще вземат участие Васко Кръпката, Валди Тотев, Ева и Драго от Тоника, Камен Воденичаров, Тончо Токмакчиев и други артисти и музиканти. Събитието е организирано от инициативен комитет с цел подкрепа на стачкуващите студенти и отбелязване на 24 години от свалянето на Т. Живков от властта.

ДСБ София

Обществена дискусия – Интегриран план на София

October 25, 2013 in Календар, Новини, Предстоящо

    ЗАПОВЯДАЙТЕ НА ОБЩЕСТВЕНА ДИСКУСИЯ НА ТЕМА: “Интегриран план за градско възстановяване и развитие на София” Лектор: проф. д-р ВИЛИ ЛИЛКОВ Ръководител на катедра «Физика» в МГУ Зам. председател на СОС на 29 октомври 2013 г. (вторник) от 18.00 часа в хотел “България” – зала “Десислава” (бул. “Цар Освободител” № 4)

ДСБ София

Протестът утре!

October 23, 2013 in Календар, Новини, Предстоящо

Четвъртък (24.10.2013 г.) от 18.00 часа – граждански протест срещу решението на НС относно мораториума върху продажбата на земя на чужденци. Място на протеста – градинката между СУ и Народно събрание.

ДСБ София

Районни събрания, м. септември

September 6, 2013 in Календар, Предстоящо

Районни събрания на ДСБ-София за м. септември 10.09, 18,00 ч. – район Подуене, в клуба 12.09 – район Младост, в читалищто в “Младост” 1 12.09, 18,30 ч. – район Изгрев, в клуба 16.09. – район Триадица, в централата 17.09, 18.00 ч. – район Красно село 25.09, 18.00 ч. – район Красно село   29.09 – Градско събрание на ДСБ София, зала “Максима”, УАСГ

ДСБ София

Поклонение пред Мемориала на жертвите на комунизма

September 7, 2013 in Календар, Новини, Предстоящо

Съюза на репресираните след 9 септември 1944 г. от комунистическия терор, организира поклонение пред Мемориала на жертвите на комунизма. ДСБ ще участва в събитието, което ще се състои на 9.09.2013 г., от 10.30 ч. пред Мемориала до НДК. Г-н Радан Кънев и г-н Иван Иванов ще поднесат венец в знак на почит. Каним всички да се присъединят към събитието.  

ДСБ София

РБ отправя покана за открит дебат за бюджета

July 30, 2013 in Инициативи, Календар, Новини, Предстоящо

Партиите от Реформаторски блок отправят покана към журналистите да присъстват на открит дебат за предстоящата актуализация на бюджета. На дебата са поканени и народните представители, които ще гласуват предстоящата актуализация в народното събрание, да защитят своите тези. Тъй като в пленарна зала дебат не се състоя и нито един от аргументите ни, че се подготвя огромна кражба от българските данъкоплатци, не беше обсъден, ние ще проведем нашето събитие пред сградата на Народното събрание, на 31.07.2013 г., от 08,00 часа, по време на събитието “На кафе пред Парламента”.    

ДСБ София

Покана за пресконференция

June 25, 2013 in Календар, Новини, Предстоящо

Пресконференция на ДСБ София за изразяване на становище, във връзка с изграждането на нова трамвайна линия, засягаща територията на кварталите Изгрев, Изток и Дианабад и протестите на гражданите от района. Ще бъде представено алтернативно решение на експертната комисия по транспорт към ДСБ София. Пресконференцията ще се състои в централата на ДСБ, бул. “Витоша” 18 /вход откъм ул. “Кърниградска”/, от 11,00 ч.